Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05.2010 11:56 - Дестинация Пловдив-Русе-Варна-Пловдив и ВИНО
Автор: winetours Категория: Туризъм   
Прочетен: 2892 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 26.05.2010 21:39



Ето едно предложение за пътуване с посещение на изби. Моите родители бяха избрали следния маршрут Пловдив – Русе –Сливен –Варна – Пловдив. Затова аз им подготвих следния списък с винарни, които могат да посетят, в съчетание с останалите забележителности по пътя. Информацията е взета от сайтовете на самите винарни и с малко добавки от мен. Малко е дълго за четене, но ако предприемете този маршрут, сте готови с едно принтиране. Русе – Винарна къща Русе – „Левента”  082/862 884 , www.leventa-bg.net Комплекс “ЛЕВЕНТА“ е разположен в изграденият през 20-те години на XIX век форт “Левент Табия” – най-голямото и силно звено на Русенската Османска крепост. Съоръжението е проектирано от пруският офицер фон Молтке. След Освобождението, фортът е запазен и е използван за погреби на Дунавската военна флотилия. През Втората световна война в него има зенитна батарея.
През 1972 година е превърнат в атрактивен ресторантски комплекс “Левента”. В 7-те зали, които са носили атмосферата на всяка от дунавските столици, са посрещани видни държавници – Фидел
Кастро, Леонид Брежнев, Чаушеско, така и стотици групи туристи.
В средата на 90-те години ресторантът преустановява дейност, за да бъде отново възстановен и обновен в края на 2005 година вече като комплекс “ЛЕВЕНТА”. Комплексът се състои от ресторант и “ Винарска къща Русе “. Ресторантът разполага със 150 места разпределени в 7 зали, богато украсени със стенописи. Във “Винарска къща Русе” се произвеждат елитни червени и бели вина с търговската марка “ЛЕВЕНТ”. Методите за производство обединяват един древен начин за натурално правене на вино с научните постижения в тази област.
Дегустацията представлява метод за органолептична оценка за качеството и състоянието на определена проба вино. По предварителна заявка, на посочените в раздел КОНТАКТИ телефони за връзка, се провеждат дегустации, от специалистите на избата. Дегустациите се предхождат от представяне на избата и технологичния процес.
Няма място за нощуване! Нo има много хубав ресторант!

image
    Варна
Винарска изба Евксиноград се намира в едноименната варненска местност. Това е най-старата изба у нас – създадена е през 1891 г., за да задоволява нуждите на княжеския дворец от вино и спиртни напитки. Многократно през годините е модернизирана и разширявана. През десетилетията след одържавяването й е обслужвала нуждите на партийните големци. Днес избата все още е административно обвързана с Министерски съвет. Произвежда качествени бели вина от сортовете Алиготе, Траминер, Шардоне, Совиньон блан, Мускат.
+359/ 52/361 241

Шато Медово - Медово Район: Несебър
Населено място: Медово
Тип: Комплекс
Брой легла: 50

Какво предлага:
Добре дошли в Шато Медово, рай за ценителите на виното, за любителите на романтични преживявания и всички пътешественици, жадни да се потопят в българските обичаи, бит и култура. Медово е място, където магическата притча на традициите среща лукса и елегантността на съвременния винен туризъм. Само на 12 км западно от летния курорт Слънчев Бряг, то е идеалното кътче за почивка за тези, които искат да се насладят на чаша вино, възхитителна кухня и оригинали фолклорни спектакли в атмосферата на старинна красота и вълшебство. Шато Медово е етнографски туристически комплекс, построен в типично български стил на площ от 10 000 кв.м. Разположен е в границите на с. Медово, намиращо се на 12 км западно от комплекс Слънчев Бряг и на 22 км от гр. Бургас. Селото е разположено на южните склонове на Стара планина – място с много приятен микроклимат и с температури 4 – 5°С по-ниски от тези на морския бряг през лятото. Това се дължи на разликата в надморската височина, на близостта до гората и на непрекъснатия повей на местния вятър. Водата на територията на селото и етнографския комплекс е минерална, с отлични питейни качества, и подходяща за балнеоложки процедури. В комплекса межете да се възползвате от:
Дегустации на висококачествени вина в специално оборудвана зала на винарската изба;
Уютна хотелска част от седем двустайни апартамента и седем двуетажни, еднофамилни къщи на ваше разположение целогодишно;
Ресторант с традиционна българска кухня и завладяваща фолклорна програма с много настроение и емоции;

Улица на Занаятите
, където ще се потопите в духа на българския бит от 18-ти век и ще имате възможността сами да изработите предмети от традиционни български занаяти;
За Вашите гости от чужбина сме предвидили незабравими мигове в компанията на специална селекция вина и обичаи идващи от вековете;
С изключителната си атмосфера, Шато Медово е също подходящо и за частни партита, сватби, коктейли, презентации и промоции на нови и луксозни продукти. Капацитет за мероприятия – 500 човека. Капацитет за настаняване – 50 човека.  Капацитета на вилата е максимум 6 човека, а на апартамента 4 човека.

В стаята: - телевизор - хладилник

В хотела: - телевизор - ресторант - магазини - паркинг - хладилник - двор - барбекю - механа - дневен бар - локално парно - кухня - конферентна зала
Снимки
Около Сливен е Ветровитите хълмове (WindyHills) http://windyhills-bg.com/ Шато "Ветровитите хълмове" е разположено в центъра на лозовия масив. Архитектурното излъчване на сградата създава усещане за уют, традиция и стил, зад които се крие едно модерно обзаведено винарско предприятие. В него са създадени условия за прилагане на най-съвременните технологии във винопроизводството. Технологичното оборудване е изпълнено от водещи италиански фирми и отговаря на всички световни изисквания. Цикъла на производство обхваща всички технологични операции от началната преработка на гроздето до бутилиране и художествено оформление на готовите вина. Управлението и контрола на качеството на произвежданата продукция се осъществява от модерно оборудвана лаборатория.
   Шато "Ветровитите хълмове" е ежедневно отворено за посещения. В подземната част на избата, където в дъбови бъчви се формират и стареят вината е оформена зала за дегустации. В надземната част на избата е проектиран ресторант с 60 места, от които се открива чудесна панорамна гледка обхващаща целия район. ВЕТРОВИТИ ХЪЛМОВЕ отличен тероар за отглеждане на лозя "Ветровитите хълмове" в близост до град Сливен са чудесно място за отглеждане на висококачествени червени сортове грозде. Умерено-континенталния климат със средна годишна температура, около 11°С и вегетационна температура 3700-3800°С предопределят постепенното, умерено зреене на гроздето. Лозята се отглеждат върху хълмисти терени с наклон на склона около 12° при южно и югозападно изложение.
   Отличния терен осигурява максимална огреваемост на лозите, което е предпоставка за синтеза на багрилни и ароматни компоненти. Добрия въздушен и воден дренаж и постоянния вятър предпазват лозята от гъбни болести. Почвите на лозовия масив са сиво-кафяви горски с мощност на почвения слой 1,5 метра. Същите са средно до тежко песъкливо-глинести (съдържание на глина от 35 до 45%), което способства за синтеза и натрупването на багрилна материя. Съдържанието на активни карбонати в почвата е 8-10%. Същите имат благоприятно отражение върху формирането на ароматния потенциал на гроздето.
   Всичко горепосочено прави "Ветровитите хълмове" един отличен тероар за отглеждането на червени винени сортове грозде.
  Тел: + 359 45112990   Загрей До Поповица. Винарна Загрей предлага не само прекрасни вина, но и отлични условия за тяхната дегустация. Просторна зала с прекрасен изглед към лозовите масиви и топло гостоприемство са само част от нещатата, които Ви очакват при Вашето посещение. Благодарение на натрупания опит, ние знаем какво да направим за да се чувствате добре и да изпитате максимално удоволствие от посещението в Загрей.   Цена на дегустация (минимум 5 човека)
  • на 3 вида - 12 лв. с ДДС
  • на 5 вида - 15 лв. с ДДС
  • на 7 вида - 18 лв. с ДДС
    За повече информация относно групови посещения и дегустации се обадете на  посочените допу телефони или посетете интернет адреса ни.   GSM: +359 887 353 609, +359 888 551 421 Mail:   info@zagreus.org Web:   www.zagreus.org    


Тагове:   пловдив,   вино,   Медово,


Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: winetours
Категория: Туризъм
Прочетен: 111138
Постинги: 15
Коментари: 87
Гласове: 86
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031